Luchtlekken opsporen

Luchtlekken in gebouwen kunnen leiden tot onnodig energieverlies, tocht en comfortproblemen. Bij VISIONIQ zijn we gespecialiseerd in het opsporen van luchtlekken en het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw constructies.

luchtlekken thv rolluikbakken
luchtlekken thv rolluikbakken infrarood

Waarom luchtlekken opsporen?

Het opsporen van luchtlekken is van cruciaal belang om de energie-efficiëntie van uw gebouwen te maximaliseren. Luchtlekken zorgen ervoor dat verwarmde of gekoelde lucht ontsnapt, waardoor uw energiekosten stijgen en uw binnenklimaat minder comfortabel wordt. Door luchtlekken op te sporen en te dichten, kunt u aanzienlijke besparingen realiseren en het comfort in uw gebouwen verbeteren.

Methodes

Bij VISIONIQ gebruiken we geavanceerde infraroodtechnologie om luchtlekken te detecteren. Onze infraroodcamera’s kunnen luchtlekken identificeren door temperatuurverschillen in uw constructie waar te nemen. We voeren zowel handmatige inspecties als drone-gebaseerde scans uit om elk luchtlek nauwkeurig te lokaliseren.

Voordelen

luchtlekken thv rolluikbakken infrarood

Energie-efficiëntie

Het opsporen en afdichten van luchtlekken resulteert in een hogere energie-efficiëntie en lagere energiekosten.

Comfort

Een betere luchtdichtheid draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat, vrij van tocht en temperatuurschommelingen.

Milieubewust

Door energieverlies te verminderen, dragen we bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Veel gestelde vragen

Luchtlekken laten koude lucht binnen en warme lucht ontsnappen, wat resulteert in hogere energierekeningen en temperatuurvariaties in het gebouw.

Luchtlekken komen vaak voor rond deuren, ramen, ventilatiesystemen, elektrische doorvoeringen en dakranden.

Thermografische inspecties tonen luchtlekken als warmtepatronen op beelden, waardoor ze kunnen worden opgespoord en afgedicht voor een betere energie-efficiëntie.

Offerte nodig voor luchtlekken op te sporen?

Bent u bezorgd over luchtlekken in uw gebouwen of wilt u uw energie-efficiëntie verbeteren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een professionele inspectie en oplossingen op maat. Bij VISIONIQ zijn we toegewijd om uw constructies energiezuiniger te maken en het comfort te verhogen.