Waterlekken opsporen

Het opsporen van waterlekken is van vitaal belang om potentiële schade aan gebouwen te voorkomen. Bij VISIONIQ zijn we gespecialiseerd in het detecteren van waterlekken en het beschermen van uw eigendommen.

opsporing van waterlekken

Waarom waterlekken opsporen?

Waterlekken kunnen onzichtbaar zijn maar hebben verstrekkende gevolgen, zoals schimmelvorming, houtrot en structurele schade. Door waterlekken vroegtijdig op te sporen, kunnen we kostbare reparaties voorkomen en uw gebouw beschermen.

Methodes

Bij VISIONIQ maken we gebruik van geavanceerde infraroodtechnologie en inspecties met drones om waterlekken te identificeren. Onze camera’s kunnen temperatuurverschillen onder de dakbedekking na regeninfiltratie detecteren, wat kan wijzen op de plaats of oorzaak van het waterlek.

Voordelen

Opsporing van leiding in muur

Vroegtijdige Detectie​

Door waterlekken vroegtijdig te detecteren, minimaliseren we schade en besparen we op reparatiekosten.

Eigendomsbescherming

Het opsporen van waterlekken beschermt uw gebouw en voorkomt dure herstellingen.

Gezondheid en veiligheid

Door schimmelgroei te voorkomen, dragen we bij aan een gezondere leefomgeving.

Waarom kiezen voor VISIONIQ?

Eenmaal de oorzaak gevonden is kunnen wij u ook verder begeleiden met advies inzake herstellingen, zie ook projectcoördinatie.

Veel gestelde vragen

Thermografische inspecties detecteren abnormale temperatuurverschillen veroorzaakt door waterlekken, waardoor de exacte locatie van het lek snel kan worden vastgesteld.

Onopgemerkte waterlekken kunnen leiden tot schimmelgroei, houtrot, structurele schade en hoge herstelkosten. Thermografie helpt dergelijke problemen vroegtijdig te identificeren.

Preventieve thermografische controles helpen bij het voorkomen van ernstige waterschade door potentiële lekken op te sporen voordat ze grote problemen veroorzaken.

Offerte nodig om waterlekken op te sporen?

Bent u bezorgd over waterlekken in uw gebouwen? Neem contact met ons op voor professionele inspecties en oplossingen op maat. Bij VISIONIQ zijn we toegewijd om uw eigendommen te beschermen tegen water gerelateerde schade.